Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационна среща „Как Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 инвестира във висшето образование?“

14 май 2014 17:03,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 962
снимка

На 14 май в зала „Георги Данчев“ в Областна администрация Сливен се проведе информационната среща, на която бяха представени използваните възможности за развитие на висшето образование в България, чрез проекти, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013. Срещата беше организирана съвместно с Областния информационен център – Сливен.

За лектор беше поканен доц. д-р Красимир Спиров от Технически университет София, който сподели опита на университета.

Доц. Спиров отдели най-много внимание на проекта на Инженерно-педагогическия факултет в Сливен с наименование „Развитие на дистанционен център за електронно обучение на инженерно-педагогически кадри“. Най-важните конкретни цели при създаването на дистанционния център за обучение са:

• Изграждане на среда за непрекъснато обучение на инженерно-педагогически кадри и подобряване качеството на професионалното образование у нас;

• Развитието на електронни форми на дистанционно обучение и улесняване на ученето през целия живот.

В рамките на проекта е закупена уеб базираната платформа Blackboard Collaborate, която се използва за дистанционно обучение в много университети по света. Тя позволява онлайн обучение, общуване и работа в екип от много хора.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка