Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ-Сливен организира шахматен турнир, посветен на 24 май

18 май 2014 18:20, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1903
---

Майски оупън турнир по шах се проведе в Сливен на 17 и 18 май. Той беше посветен на предстоящия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Състезанието се организира от шахматен клуб „Темп” и Общинската организация на ПП ГЕРБ. Участваха над 20 шахматисти от Сливен, Ямбол и Нова Загора. На първо място се класира Живко Стойчев, втори е Димитър Въндев, а трети – Димитър Карапчански.

 

Народният представител и областен председател на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева връчи наградите и отправи своите пожелания за нови успехи на шахматистите. Тя увери, че областната организация на ГЕРБ ще продължава да подкрепя този спорт заради необходимостта той да се развива в Сливен, да се обучават млади хора, които да представят града ни в мащабни състезания. Танева изрази намеренията да ГЕРБ да подкрепи идеята турнирът да стане ежегоден. Освен това, се предвижда организирането през есента на състезание от по-висок клас с национално участие в Сливен.

 

Главен съдия на турнира беше м.с. Петър Гандев – съдия републиканска категория, съдиите Десимир Димитров и Николай Атанасов, със сътрудник Димитър Попов.

„Този турнир стана най-добрият, благодарение на участието на сериозни шахматисти”, каза видният сливенски шахматист Димитър Карапчански.

Снимки

------------------------------------------------