Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА 24 май

23 май 2014 11:40, Областна администрация Сливен
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 464
Снимка

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!

24 май е един от най-светлите и почитани български празници - празник на духовното извисяване и на стремежа към усъвършенстване чрез наука, образование и култура. Нека на този ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения млади българи. Нека отправим благодарност към хората, които с ум, сърце, обич и търпение градят устоите на нацията, които съхраняват родния ни език, култура и идентичност.

Скъпи ученици, обичайте и пазете родния български език – той е прозорецът към света. Продължавайте да разширявате знанията си и да се обогатявате духовно, борете се за идеалите си и постигайте мечтите си, но винаги носете в сърцата си своята родина и език!

Поздравявам всички вас – учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, като ви пожелавам крепко здраве, творческо вдъхновение и нескончаема енергия и всеотдайност!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОРНЕЛИЙ ЖЕЛЯЗКОВ

Областен управител на област Сливен