Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се проведе семинар за прилагането на ЗПУКИ

30 май 2014 14:00,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 906
снимка

На 30.05.2014 г. от 10.00 ч. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен се проведе семинар за забраните и изискванията по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /ЗПУКИ/. Проявата се организира съвместно с Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /КПУКИ/. Лектор на обучението бе Николай Николов – вр.и.д. председател на КПУКИ.

В обучението участваха членовете на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Сливен, ръководители и експерти на държавни териториални структури, председатели на Постоянните комисии за предотвратяване на конфликт на интереси към общинските съвети и секретари и други служители на общините.

На обучението бяха разисквани типичните случаи на конфликт на интереси в държавната администрация според практиката на КПУКИ и съда, съдържанието на основните понятия в ЗПУКИ и режима на декларациите по Глава Трета, възможностите за подобряване на взаимодействието между комисията и органите на изпълнителната власт във връзка с образуването и провеждането на производства за установяване на конфликт на интереси. Подчертано бе взаимното удовлетворение от проведеното обучение, както и необходимостта от осъществяването на ефективна дейност по превенция и недопускане на конфликт на интереси при функционирането на държавната администрация и органите на местното самоуправление.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка