Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира инициатива „България има нужда от вас“

30 май 2014 14:06,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 868
снимка

Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото „България има нужда от Вас”. Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина.

Идеята е да бъдат мотивирани младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционни стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.

Очаква се тази иницатива да бъде споделена и подкрепена от българския бизнес. Фирмите и организациите от област Сливен, могат да заяват желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, като изпратят попълнена заявка за участие по електорнен път и с официално писмо. Формуляра е публикуван в раздел Документи и материали на www.staj.government.bg.

До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия.

Инициативата се провежда под патронажа на зам. министър-председателя по икономическото развитие на Република България, г-жа Даниела Бобева.

За допълнителна информация: тел. 02 940 26 26, staj©government.bg