Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

СРЕЩА С ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТ „НА ПЪТ С Г-ЖА ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА”

31 май 2014 13:45,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 874
snimka1

Областният управител се срещна с партньорите по проект, финансиран по програма „Коменски“.

Българският партньор по проекта „На път с г-жа Зелена планета” е 11 СОУ „Константин Константинов”, гр. Сливен. От 30 май до 01 юни учебното заведение е домакин на работна среща с представителите на училища-партньори от Белгия /координатор на проекта/, Италия, Германия и Шотландия.

Координаторът на проекта представи накратко постигнатите резултати. Всички училища-партньори са направили констатации за това, какъв е „екологичният отпечатък“, който те оставят, измерен чрез разхода на природни ресурси и замърсяване на околната среда. Изготвен е план за действие за намаляване нивата на измерените параметри. „За тези две години в нашите училища въведохме разделно събиране на отпадъци. Разгледахме въпроси, свързани с икономия на електрическа енергия, както и с отоплението във всяко училище“. Проектът е със срок от две години, като финалната среща на партньорите е тази, провеждаща се в гр. Сливен.

Г-н Желязков представи накратко област Сливен и изтъкна ангажираността на областния управител за провеждане на екологичната политика. Той оцени високо проекта, като подчерта, че участниците вярно са намерили адресата на усилията си – децата, и така са инвестирали в нашето по-добро бъдеще. Областният управител отговори на въпроси за наличието на специални съоръжения за опазване на околната среда, енергийната ефективност и въвеждането на възобновими енергийни източници в областта.

Гостите имаха възможност да се докоснат до красотата на Сливенския Балкан и изгледаха с голям интерес презентацията, поднесена от представители на Дирекция „Природен парк Сините камъни“ .

Снимки

snimka2snimka3snimka4snimka5snimka6snimka7snimka8snimka9