Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Весела Стефанова получи приза „Майчино сърце“

02 юни 2014 11:25,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1166
Снимка 1

На 01.06.2014 г. в областна администрация Сливен беше връчен призът „Майчино сърце“ за приемен родител. Той е под патронажа на областния управител Корнелий Желязков и е по инициатива на сдруженията с нестопанска цел „За духовни и социални дейности” с председател Виктория Тачева, „Демократичен съюз на жените” с председател Гинка Стоянова и Фондация „Рози” с председател Роза Кънчева.

На церемонията присъстваха Майя Грозданова – консултант „Закрила на детето” към УНИЦЕФ България, заместник-кметове на общините Сливен и Котел, началникът на отдел „Закрила на детето” Сливен, администратор и социални работници от екип по приемна грижа за община Сливен, ръководители на социални услуги, представители на неправителствени организации, заместник-председателят на Областния съвет на детето, приемни семейства от областта.

Празненството започна с песни и танци на децата от ЦДГ „Детски рай“ - специален подарък за всички приемни семейства.

Срещата откри областният управител Корнелий Желязков. Той приветства гостите и подчерта, че развитието на приемната грижа е важна част от процеса на деинституционализация на деца. Той изрази благодарност към всички приемни семейства в област Сливен, които отглеждат в семействата си и даряват с обичта си деца, лишени от родителска грижа и всеотдайно полагат усилия те да получат максимално добри грижи и възможност за развитие.

Областният управител връчи приза „Майчино сърце” – медальон и грамота, на тазгодишната носителка Весела Петрова Стефанова, която е приемен родител на две деца.

Виктория Тачева връчи на г-жа Стефанова диплом от името на организациите – учредители на приза. На останалите приемни семейства от 2013 г. Соня Келеведжиева – общински съветник и член на УС на СНЦ „Демократичен съюз на жените”, връчи грамоти за принадлежност към семейството на приемните родители и за личен принос към отглеждането и възпитанието деца, лишени от родителска грижа от името на организациите - инициатори на събитието. Носителката на приза и приемните семейства бяха поздравени и от Гинка Стоянова и Роза Кънчева.

Поздравителен адрес от името на Ева Жечева – председател на Държавна агенция за закрила на детето, към приемните семейства прочете Тони Тенева – заместник-председател на Областния съвет на децата.

Майя Грозданова пожела на приемните семейства да съхранят оптимизма и вярата в добрите идеи. Тя съобщи, че развитието на приемната грижа в област Сливен е включено в Плана за действие за изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства” и УНИЦЕФ България ще подкрепи реализацията на дейности в тази насока.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 7