Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРОГРАМА „СИГУРНОСТ“ ОФИЦИАЛНО СТАРТИРА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

03 юни 2014 16:15,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 908
Снимка

На 05.06.2014 г. от 10.00 ч. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен ще бъде даден официален старт на Национална програма „Сигурност”. Областният управител ще връчи трудовите договори на първите 14 наети лица, които ще работят 7 села от община Сливен: Самуилово, Гергевец, Желю войвода, Селиминово, Глуфишево, Ковачите, Крушаре.

Поканени за участие са кметът на община Сливен Кольо Милев, комисар Чавдар Божурски – директор на ОД на МВР – Сливен, Тихомира Димитрова – директор на Дирекция „Бюро по труда“ - Сливен и кметовете на населените места от областта, в които стартира програма „Сигурност“.

Целта й е осигуряване на заетост и трудови доходи на безработни лица, подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в общини с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. НП „Сигурност“ е разработена и се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи и е финансово обезпечена със средства от държавния бюджет.

Областните управители в качеството им на работодатели по програмата разкриват работни места за изпълнение на дейностите, сключват индивидуални трудови договори с безработните лица, насочени от съответната Дирекция “Бюро по труда”, създават необходимата организация на работа и осъществяват контрол по изпълнение на програмата.

КАНЯТ СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МЕДИИТЕ ДА ПРИСЪСТВАТ ПРИ ВРЪЧВАНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ.