Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна със зам. министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев

02 ноември 2009 12:13,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1192

На 31.10.2009 г. зам. министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев откри юбилейна сесия в хотелски комплекс „Спорт Палас”.

След откриването на юбилейната сесия беше проведена среща със зам. министъра и представители на министерството на здравеопазването, на която присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, депутатът от ПП „ГЕРБ” г-ца Десислава Танева, кметът на Община Сливен г-н Йордан Лечков, директорът на болницата д-р Йордан Котов и др. медицински работници.

Зам. министърът запозна присъстващите с подготовката на новата здравна карта и изискванията с които трябва да се съобразят болничните заведения.

Г-н Марин Кавръков отново постави въпроса за подвижните медицински кабинети, които работеха по проект на Министерство на здравеопазването „Подобряване на състоянието и интеграция на малцинствените групи в неравностойно положение със специална насоченост към ромите” по програма ФАР, а сега стоят неизползвани.

Областният управител г-н Марин Кавръков поиска те да бъдат предоставени на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” -Сливен.

Г-н Марин Кавръков постави отново въпросът за бъдещето на болницата за белодробни заболявания. Той изрази готовността на областното и общинско ръководство на гр. Сливен тя да премине на ръководство към община Сливен.

Зам. министърът изрази задоволство от срещата със здравните работници, с областното и общинско ръководство и благодари за загрижеността и съпричастността към проблемите на здравеопазването в региона.