Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОКОЛОСВЕТСКА ОБИКОЛКА С РЕТРО АВТОМОБИЛ СЕ ПОСВЕЩАВА НА ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ

05 юни 2014 16:55,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1014
Снимка 1

На 05.06.2014 г. Валентин Дойчинов – председател на Ретро автомобилен клуб „Туида класик“ се срещна с областния управител Корнелий Желязков. По време на срещата гостът обяви, че заедно с Иван Монев – бизнесмен от Прага с български корени и любител и собственик на ретро автомобили, планират да направят околосветска обиколка с ретро автомобил. Двамата пилоти я посвещават на 180 г. от създаването на първата фабрика на Балканския полуостров – тази на Добри Желязков, и на 214 г. от рождението му.

Между 20 и 25 юни 2014 г. Дойчинов и Монев ще стартират околосветското си пътешествие от Прага, като ще спрат в Сливен. Оттук двамата ще продължат по трасето: Гърция, Турция, Грузия, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Китай, Австралия, Чили, Аржентина, Боливия, Перу, Бразилия, Колумбия, Панама, Коста Рика, Хондурас, Гватемала, Мексико, САЩ, Португалия, Испания, Мароко, Западна Сахара, Гибралтар, Франция, Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Австрия, Германия и ще завършат обиколката си на петте континента отново в Прага.

Автомобилът, на който ще се доверят за тежката задача двамата любители и собственици на ретро автомобили, е Шкода 136 Рапид, модел 1987 г.

Областният управител пожела „На добър път“ и успех в начинанието. Г-н Желязков ще очаква да посрещне двамата пилоти на ретро автомобили в Сливен.

Снимки

Снимка 2