Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информация за времето на 3.11.2009 г.

02 ноември 2009 17:09,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1155
снеговалежи

На 2.11.2009 г. в Областна администрация се получи информация от Ситуационния център на ГД „Гражданска защита”, относно прогнозата за времето на 3.11.2009 г.

Областният управител г-н Марин Кавръков се запозна с информацията и писмено предупреди кметовете на населените места в Област Сливен и Комисар Чавдар Божурски директор на Областна дирекция на МВР в Сливен за предстоящото влошаване на времето. Всички отговорни институции трябва да предприемат необходимите мерки за намаляване на евентуалните последствия за населението.

По данни на Метеорологичната служба на ВВС още рано сутринта в Северозападна България облачността ще се увеличи, вплътни и там ще започнат валежи от сняг. През деня постепенно над цялата страна времето ще стане облачно, но до обяд над останалите райони валежите ще са слаби. След обяд и вечерта интензивността им ще се увеличи, като сняг ще вали само в Северозападна България и в местата с надморска височина над 800 метра. Количеството на валежа ще е 10-20 литра/кв.метър. В Северозападна България ще се образува 5-10 сантиметра снежна покривка, а в местата с надморска височина над 800 метра- до 20 сантиметра, което ще затрудни чувствително движението на автомобили в тези райони. Вятърът ще е 6-9м/с от североизток-изток, като вечерта ще започне да се преориентира от северозапад и ще се засили до 8-12м/с.

Минимални температури: между -2 и +3 градуса

Максимални температури: между +2 и +7 градуса

Настоящата информация се публикува в сайта на Областна администрация за да информира гражданите и фирмите, за предстоящите резки промени в климата. Областният управител г-н Марин Кавръков препоръчва на гражданите, транспортните и туристически фирми да се въздържат от пътуване поне няколко дни, а ако това е невъзможно да подготвят транспортните средства за предстоящите влошени метеорологични условия.