Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова и зам. областният управител Фатме Мустафова бяха днес сред гостите на официалното

07 май 2008 09:10,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1413
111

Юбилейното издание събра в Сливен в периода от 7 до 9 май творци и издатели на детски книги от страната и чужбина, както и много деца.

Основен организатор на събитието е Регионална библиотека „Сава Доброплодни". То се провежда под патронажа на първата дама Зорка Първанова с подкрепата на Министерството на културата, община Сливен, Областна администрация – Сливен, Ротари клуб-Сливен и други.

Началото бе поставено с концертна програма в празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров", в която взеха участие деца от вокална група „Пчелички" при II ОУ, мажоретен колектив от Х СОУ и др. Пожелавайки на добър час на фестивала, директорката на РБ „С. Доброплодни" Росица Петрова добави: „Книгата носи послание до всички човешки сърца, прави живота на децата по-интересен и по-мъдър и особено им е нужна сега – в днешния глобален и динамичен свят. Вярвам, че проявите, включени във фестивалната програма, ще бъдат интересни и полезни за всички, а срещата с творчеството, изкуството, младостта и таланта ще ви зареди с оптимизъм и надежда, че хубавата детска книга ще продължи да бъде част от духовния живот на децата". От страна на гостите приветствие поднесе Игор Чипев – директор на Дирекция „Книга и библиотечно дело" в Министерството на културата.

По-късно г-жа Чолакова и г-жа Мустафова присъстваха на откриването в изложбена зала „Сирак Скитник" на художествено-документалната изложба „Джани Родари", осъществена по проект на фондация „Аида" – Верона, Италия. Г-жа Чолакова откри кръгла маса в зала „Май" на тема „Детската книга на XXI век и нейните читатели". Тя изрази благодарност към г-жа Петрова и нейния екип, направили така, че днес фестивалът да заема достойно място не само в културния календар на община Сливен, но и в цялата страната, и пожела на добър час на форума.

Снимки

222333444