Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Деца и възрастни ще дебатират по теми, свързани с детското участие

11 юни 2014 14:41,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 835
Снимка

На 12.06.2014 г. от 9.30 ч. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен ще се проведе регионална среща по проект „Насърчаване на детското участие чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално равнище“. Участие в срещата ще вземе Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Основна цел на срещата е да се представят резултатите от дейностите, проведени в рамките на проекта от неговото начало през ноември 2012 г. досега. Деца и възрастни, ангажирани с детските съвети, ще представят важни теми, свързани с механизма на детско участие и ще дебатират върху трудностите при прилагането му и потенциалните насоки на развитие.

Проект „Насърчаване на детското участие чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално равнище“ се изпълнява в партньорство между УНИЦЕФ-България, Държавната агенция за закрила на детето и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е насочен към създаването на нови и поддържането на вече съществуващи детски съвети на всички нива, както и към повишаване на капацитета на децата и възрастните ефективно да използват механизмите за детско участие.

КАНЯТ СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МЕДИИТЕ ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В СРЕЩАТА.