Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Един репортаж от официалното награждаване на националния конкурс “Бог е любов”

13 юни 2014 15:23,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 2614
награждаване

Слънце, пясък, море и ... награди!

На 9 юни във Варна се проведе награждаването на лауреатите на националния конкурс „Бог е любов” на Министерството на образованието и науката, който се провежда вече 13 години. Тази година конкретната тема на ученическото творчество беше „Нашите небесни покровители”, а домакин на събитието бе Варненска и Великопреславска митрополия в сътрудничество с РИО – Варна. Ученици от цялата страна се събрахме в курорта „Св. Константин и Елена”, за да получим грамоти и специални награди, осигурени от Министерството на образованието.

Денят започна с празнична св. Литургия в манастира „Св. Константин и Елена”, отслужена от игумена ик. Стоян Махлелиев. След това ние учениците заедно с родители и учители се срещнахме със свещеника, който ни запозна с празника на Светия Дух и с историята на манастира. Той разказа за чудесата, ставащи в светата обител, както и за чудотворното аязмо под олтара на храма.

На официалното награждаване на националните лауреати на конкурса „Бог е любов” присъства митрополит Йоан, който в словото си при награждаването отбеляза, че то се случва в един емблематичен ден, какъвто е празникът на Светия Дух – Източник на всяка благодат и истинско творческо вдъхновение. Той отбеляза ролята на учителите за творческото развитие на учениците, но подчерта, че все пак остава като най-важно възпитанието в семейството, където се залага в сърцата на децата стремежът към доброто.

Представителят на МОН г-н Коста Костов ни поздрави като отбеляза, че темата „Нашите небесни покровители” е особено благодатна за творчество и насърчава децата да работят върху своето духовно развитие, да побеждават проявите на агресия и омраза и в сърцата им да изобилства любовта.

Поздрав към всички нас отправиха и децата от театралната група към Общинския детски комплекс във Варна и хор „Сребърни звънчета”. Всички ние си тръгнахме по-усмихнати, по-вдъхновени и по-щастливи, а слънцето продължи да ни следва и след напускането на морската столица!

 

 

Репортер: Кристин Баджева, 11а

Снимки

награждаваненаграждаваненаграждаваненаграждаваненаграждаваненаграждаваненаграждаваненаграждаване