Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се кръгла маса на тема „Образование, квалификация и реализация в текстилната индустрия”

13 юни 2014 17:26,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1090
снимка

На 13.06.2014 г. в гр. Сливен, областният управител Корнелий Желязков взе участие в кръгла маса на тема „Образование, квалификация и реализация в текстилната индустрия” – едно от събитията по отбелязването на 180 години българска индустрия.

 

Г-н Желязков приветства участниците и гостите на кръглата маса, като подчерта, че реиндустриализацията е едно от необходимите предизвикателства на съвремието ни. Той посочи, че за осъществяването й е необходимо да се постигне съответствие между потребностите на икономиката и възможностите на професионалното обучение.

 

Участници от няколко министерства, представители на общини, учебни заведения и фирми свързани с текстилната промишленост, дискутираха съвременните проблеми и тенденции по темата на кръглата маса.

 

По време на форума бяха показани няколко полезни презентации на теми, свързани с пазара на труда, състоянието на съвременното образование по текстил и изискванията към новите кадри, които се обучават в това направление.

С интересните и полезни дискусии, участниците показаха навременността на кръглата маса, като засвидетелстваха своята ангажираност и намерения за все по-добро сътрудничество помежду си.

 

В заключителната част на форума, областният управител Корнелий Желязков обяви победителите в Националния ученически конкурс за статии в Уикипедия, тематично насочени към живота и делото на Добри Желязков.

 

Проявата се организира от областна администрация Сливен, община Сливен, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, Браншовия съюз на производителите на текстил и Националния музей на текстилната индустрия – Сливен.

Снимки

г-н Желязковкръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла маса