Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Връчени бяха първите трудови договори по НП „Сигурност” за община Нова Загора

19 юни 2014 14:51,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1014
Връчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова Загора

Нa 19.06.2014 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев връчи първите за община Нова Загора трудови договори по Национална програма „Сигурност”.

 

На срещата по връчването присъстваха още Валентина Сердарска – Дирекция „Бюро по труда” Нова Загора и Петър Енчев – представител на РУП Нова Загора.

 

На този етап назначени са вече 16 безработни лица, които ще работят за опазване на обществения ред в 8 населени места от община Нова Загора: с. Дядово, с. Кортен, с. Караново, с. Каменово, с. Коньово, с. Съдиево, с. Събрано, с. Стоил войвода.

 

На лицата, които ще работят по програмата, бе проведен инструктаж относно функционалните им задължения.

 

В кратък срок ще бъдат назначени и останалите 4 безработни лица, които ще работят като Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред в с. Ценино и с. Езеро, община Нова Загора.

 

В национален мащаб целта на програмата е осигуряване на заетост и трудови доходи на безработни лица, подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в общини с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. НП „Сигурност“ е разработена и се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи и е финансово обезпечена със средства от държавния бюджет.

Областните управители в качеството им на работодатели по програмата разкриват работни места за изпълнение на дейностите, сключват индивидуални трудови договори с безработните лица, насочени от съответната Дирекция „Бюро по труда”, създават необходимата организация на работа и осъществяват контрол по изпълнение на програмата.

Снимки

Връчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова Загора