Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на отриването на финалите....

06 ноември 2009 12:04,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1401
министър Свилен Нейков

На 6.11.2009 г. от 11 часа в Спортна зала „Васил Левски” гр. Сливен се откри третия детски национален спортен турнир с участници от домовете за деца лишени от родителски грижи от цялата страна. Това са финални състезания по три вида спорт: футбол, стрийтбол и тенис на маса за ученици от 9- 12 клас.

Състезанията се провеждат по програма на Министерство на физическото възпитание и спорта, насочена към настанените в домове деца, лишени от родителска грижа. Съорганизатори са Община Сливен, РИО на МОН и ОК „Спорт в училище Сливен- 06”. Целта на програмата е чрез спорт да бъде подпомогната личната изява, социалната интеграция, мотивацията и отговорността на децата за реализацията на техния потенциал в обществото.

Началото на финалните състезания даде министърът на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков. На откриването присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, кметът на Община Сливен г-н Лечков, г-н Любомир Василев главен секретар на Министерството на физическото възпитание и спорт, г-н Антон Попов изпълнителен директор на българския футболен съюз, началникът на РИО на МОН, общински съветници и др.

Призовите места ще си оспорват 32 отбора от домовете, класирали се на І и ІІ място на зоналните състезания.

Националните шампионати за деца, лишени от родителска грижа се радват на все по – голяма популярност сред децата от домовете, които намират в тези събития поле за изява и стимул за системни занимания със спорт.

Снимки

откриване на турнираучастници в турнира