Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Митрополит Иоаникий – почетен гост на Областна администрация Сливен

25 юни 2014 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 999
Дядо Иоаникий - почетен гост

На 25.06.2014 г. в 10 ч. в Областна администрация Сливен пристигна Митрополит Иоаникий. Той бе официално посрещнат от областния управител Корнелий Желязков и от ръководните кадри на институцията.

В зала „Георги Данчев” Дядо Иоаникий се срещна със служителите на Областна администрация Сливен и ги благослови в техните бъдещи начинания.

Поводът бе изминалият преди няколко дни Ден на служителите от държавната администрация, който по стечение на обстоятелствата тази година съвпадна с ден на национален траур за жертвите от наводненията.

Митрополитът сърдечно поздрави служителите за тяхната работа и принос към общественото добруване. „Не може обществото да живее без морал и без ред – ето защо държавата е тази, която пази морала”, каза митрополитът.

Той даде ценни напътствия за добър духовен живот, призова към съвестност и занапред – „Честност – това е насъщният ни духовен хляб. И както слънцето не намалява топлината си, така и добротата не намалява силите си”.

Сливенският митрополит е свидетел на дейностите на Областна администрация Сливен от учредяването й, като винаги се е интересувал от новостите в институцията. Ето защо той получи от областния управител Корнелий Желязков специалният знак „Почетен гост” на Областна администрация Сливен.

В диполом, придружаващ знака „Почетен гост”, духовният отец е описан като „СИМВОЛ НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА, ДУХОВЕН УЧИТЕЛ, ПОДКРЕПЯЛ ВСЕКИ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН В НЕГОВИТЕ ДОБРИ НАЧИНАНИЯ, СВИДЕТЕЛ НА РАЗВИТИЕТО И ИЗРАСТВАНЕТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ОТ САМОТО Й СЪЗДАВАНЕ”.

Снимки

Дядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гостДядо Иоаникий - почетен гост