Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областния управител г-н Марин Кавръков ръководи учение ...

12 ноември 2009 12:47,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 2039
Щаб

На 11 ноември 2009 година се проведе обектово учение на тема „Действие на съставните части на Единната спасителна система и аварийно спасителните групи на „Тирбул” ЕАД при разлив на ПОВ /амоняк/” .

Учението се проведе под ръководството на областния управител г-н Марин Кавръков и подпомогнат от заместник ръководители: координатор и заместник ръководител: г-н Христо Карабекиров – заместник областен управител, заместник ръководители: инж. Кръстьо Славов – Директор на Териториална дирекция „Гражданска защита” Сливен, д-р Василиса Симеонова – директор на ЦСМП, г-н Неделчо Неделчев – началник РУ на МВР, комисар Стефан Маринов – началник РЗ „ПБС”.

В учението взеха участие: Областен щаб за координация, Общински щаб за координация Сливен, Териториална дирекция „Гражданска защита” Сливен, ЦСМП, РУ на МВР Сливен, Аварийно техническа група на „Тирбул” ЕАД, Общинска охрана и СОТ – Сливен.

В хода на учението взеха участие сили и средства от Единната спасителна система - общо 20 души с 8 броя техника.

Чрез национална система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и аварии, беше извършено оповестяване на 14 души.

Използваха се радиомрежите на участващите сили от ЕСС, което допринесе за извършване навременен обмен на данни и информация.

В 10:12 ч. на 11.11.2009 г. започна работа областния щаб за координация, координиращ действията на Единната спасителна система за ликвидиране на аварията.

В 10:09 ч. на 11.11.2009 г. започна работа общинския щаб за координация – Сливен, който съдейства и подпомага работата на екипите на ЕСС.

В хода на учението бяха изготвени 15 документа, от които 2 бр. решения и 10 донесения.

Целите които бяха поставени пред участниците на учението бяха реализирани с малки изключения, което позволи да се добие реална представа за подготовката на органите за управление и готовността на силите за реагиране от Единната спасителна система.

Проиграни бяха и се провериха областен план за провеждане на СНАВР, Общински план за защита, Авариен план на „Тирбул” ЕАД.

Според областният управител г-н Марин Кавръков, с цел непрекъснато подобряване на взаимодействието и координацията на силите и средствата на ЕСС, е целесъобразно провеждането на обектови, общински и областни учения в по голям мащаб съобразно специфичните потенциални опасности в област Сливен.

 

 

Снимки

ЩабУчениеУчениеУчение