Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Чествания на 100-годишнината от Първата световна война

17 юли 2014 11:26,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 983

Областният управител Корнелий Желязков присъства на първото заседание на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

В Комитета са включени министрите на културата, на външните работи, на образованието и науката, областните управители, директорите на исторически музеи, председателят на БАН, представители на академичната общност, както и на военно-патриотични съюзи.

Заседанието се проведе в София, на 16.07.2014г. в зала „Тържествена” на Централния военен клуб под председателството на Ангел Найденов – министър на отбраната и председател на Националния комитет.

 

На заседанието бяха взети следните решения:

1.До края на месец септември всички участници в Националния комитет да представят в Министерството на отбраната своите предложения с мероприятия през 2015 г., за включване в Националния план на честванията.

Събитията целят запазване на спомени от историята, възстановки и други прояви, които да привличат вниманието на поколенията към българската история и да поддържат патриотичния дух на българина.

 

2.Областните управители да изготвят списък на военни паметници в тежко състояние, които се нуждаят от спешен ремонт, с финансов разчет и предложения за изграждане на нови паметници.

 

3.На базата на предложенията на членовете на Националния комитет, Организационният комитет да състави Национален план за честванията през 2015г.