Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Корнелий Желязков се поклони пред паметника на Апостола в Сливен

18 юли 2014 12:18,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 912
177-годишнина от рождението на Левски

На 18.07.2014 г. на площад „Васил Левски” в Сливен се проведе церемония по повод 177-годишнината от рождението на Апостола. Организатор на проявата беше Община Сливен.

В духа на събитието бяха подготвени прекрасни рецитали и патриотична българска музика.

Гости на мероприятието бяха областният управител Корнелий Желязков, кметът общината – Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – Мария Григорова, общински съветници, представители на ОДП и ПБЗН на МВР, представители на военни и ветерански учреждения, културни дейци и граждани.

Гостите поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола.

 

Васил Иванов Кунчев, Дяконът, Игнатий или просто Левски – едни от многото имена, с които е известен Апостолът на свободата. Левски е основна фигура в българското освободително движение. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК).

 

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно…” (Васил Левски)

Снимки

177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски