Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална среща на пилотните детски съвети

23 юли 2014 11:07,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 935
Снимка 1

На 22.07.2014 в 18 ч. стартира тридневната национална среща на пилотните детски съвети в България. Събитието се провежда в Боровец и е част от проекта „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво”. Проектът се изпълнява от фондация „Партньори – България” в партньорство с УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

На откриването приветствие към участниците поднесе Неджми Ахмед – заместник областен управител на област Сливен, която е първата за страната ни с учреден и вече действащ Областен съвет на детето. Заместник областният управител изрази задоволството си от това, че в всички съвети, формирани на територията на областта, вече работят успешно и изразяват желанието си да се развиват и да стават все по-продуктивни в дейностите си. Той пожела добрите практики, които вече са създадени, да се разпространяват и в останалите региони на страната.

През трите дни на настоящото събитие 86 деца от територията на различни области на страната ще работят в активности за подобряване работата на съветите. Учители, педагогически съветници и психолози, координатори, представители на ДАЗД, Национална мрежа на децата и Младежки дом Сливен и други, подпомагащи развитието и реализацията на детските права и искания, също участват в групи за подобряване на резултатите при изпълнение на ролята си в различните съвети.

Практическата програма започна с различни игри за опознаване, спомагащи участниците по-лесно да „скъсят дистанцията” помежду си и да започнат да работят пълноценно за бъдещи съвместни дейности.

Още в първия ден на срещата съветите представиха добрите практики, които са приложили на нивото, на което работят.

Децата споделиха успешно реализирани благотворителни мероприятия (концерти, базари и др.), информационни кампании, културни и информационни мероприятия, благоустройствени дейности (изграждане на стрийт фитнес площадка след успешно събиране на средства), анкети и подписки, показващи мнението, желанията и нуждите на подрастващите.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7