Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: Предстои тежко време, актуализация на бюджета на страната и на здравната каса трябва да има

29 юли 2014 17:36, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1657
Бойко Борисов

Аз мисля, че актуализация на бюджета на страната и на здравната каса трябва да има. Той е важен за следващите три месеца. Единственото, което ни накара да сме тук, са думите на президента, който пряко ще отговаря за служебното правителство. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обсъждането в пленарна зала актуализацията на бюджета.

 

„Тежко време предстои. Затова призовавам и новия председател на БСП – ако трябва, вземете почивка, нека да обсъдим това. Не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, за хората, за болните, за лекарите и всички останали – тук са общини, кохезионни фондове”, подчерта той.

 

Бойко Борисов призова и двете политически партии БСП и ДПС да подкрепят поне актуализацията, която правителството е дала. Според него това е отговорно и от страна на БСП, и от ДПС, и от страна на ГЕРБ, за да се създаде необходимия минимум в следващите два и половина-три месеца на държавата. „Призовавам колегите от БСП да подкрепим поне това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че не си подкрепяте правителството. Ако е така – е друга тема. Ако кажете, че е наше – ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи”, каза още Бойко Борисов.

 

Борисов подчерта, че подхожда изключително добронамерено, на базата на експертите на управляващите. Разбирам деликатното положение на колегите от БСП и ДПС, защото ако бюджетът се актуализира, така както експертите знаят, просто ще е много тежко да го приемем, отчете Борисов и допълни, че по време на дебатите, от ГЕРБ ще кажат всяка една цифра за актуализация по съответните бюджетни пера.

 

Според лидерът на ГЕРБ не бива да се политиканства, защото предстои много тежко време. Актуализацията не ни е изгодна политически, но тя ще се отрази добре и на хората, и на болниците, категоричен беше Бойко Борисов.