Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Златна праскова” - традиция и съвременност

31 юли 2014 14:35, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1847
---

Празникът “Златна праскова” е носител на традиция и съвременност, съчетани в името на възраждането на славата на Долината на прасковите. Това заяви председателят на общинската организация на ГЕРБ в Сливен Здравко Костадинов по време на посещението си в Гавраилово, където днес се провежда 13-то издание на празника. Той поздрави кмета на селото Димитър Андреев за усилията му „Златна праскова” да се провежда последователно вече няколко години и да се превърне в традиция. Според Костадинов, проявата е знак на уважение към труда на земеделските производители в България, които въпреки трудните условия, работят упорито за развитието на сектора.

 

Заедно с общинските съветници Галя Вучкова и Стела Костова той посети изложбата „Потомци”, която представя най-стария род в Гавраилово, присъстваха на изложба и дегустация на праскови и наблюдаваха проявите на площата. В програмата бяха влючени изяви на фолклорни певчески и танцови състави, изложба на рисунки на тема „Праскова”, демонстрация на правене на сладко, рисунки на асфалт, конкурси за мини мис и мистър „Прасковка”, най-бързо ядене на праскова и др.

 

Празникът се организира от Община Сливен, кметството в село Гавраилово, Народно читалище „Слънце 1929”, Института по овощарство-Пловдив, сдружението на производителите на праскови „Българска праскова и Националната служба за съвети в земеделието. Традиционно се проведе и семинар за производители на праскови.

Снимки

---------------------------------