Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прието е предложението на Областния управител за предоставяне на имоти

13 август 2014 14:45,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 933
Сливенски минерални бани

Предложението на Областния управител за предоставяне на имоти на община Сливен е прието от правителството.

 

По предложение на Корнелий Желязков – Областен управител на област Сливен, на заседанието на 13 август 2014 г. правителството предостави безвъзмездно на Община Сливен собствеността върху два имота с обща площ от близо 5 дка в землището на с. Злати войвода – Минерална баня и Санаториум. С придобиването им общината ще има възможност със собствени средства да изгради нов балнеоложки и рехабилитационен център в балнеолечебния курорт „Сливенски минерални бани”.

 

Други решения от днешното правителствено заседание:

 

На Община Драгоман е предоставена собствеността върху пет едноетажни къщи със застроена площ от 50 кв. м всяка и намиращи се в т. нар. „Младежко селище” в града. Сградите са с предоставено управление на областния управител на Софийска област. Намерението на местната власт е да настани в тях крайно нуждаещи се семейства.

 

На Община Кюстендил ще бъде прехвърлен поземлен имот от почти 190 дка и застроен с шест сгради. Имотът се намира в местността „Лешовица” край с. Жиленци. Община Кюстендил има намерение да разкрие в него комплекс за социални услуги – център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, център за социална рехабилитация и интеграция за лица и социален учебно-професионален център.

 

Поради отпаднала необходимост от Министерството на образованието и науката беше отнето правото на управление върху сградите на бившата професионална гимназия по строителство в Димитровград и на Помощното училище „Стоян Заимов” в Чирпан, като правителството прехвърли собствеността върху тях на двете общини. С придобиването на имотите местната власт ще се погрижи за съхраняването им и за използването им за задоволяване на образователни, социални и културни нужди на хората от двата района.

 

Община Мадан получи собствеността върху втория етаж от 3-етажна сграда на ул. „Родопи” №28 в миньорския град. Общината е собственик на останалата част от сградата, която е в лошо състояние и опасна за преминаващите граждани. Придобиването на цялата собственост ще позволи на местната власт да предприеме мерки за разрушаването й.

 

 

 

Пресцентър на Министерски съвет