Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков анализира доклада на Проверяващата комисия относно грипната епидемия.

19 ноември 2009 14:42,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1255

Във връзка с изпълнение на моя Заповед № РД-11-10-25/ 05.11.2009 г. бе назначена комисия в състав: председател: Бонка Андреева - главен експерт, ОА-Сливен и членове: Огнян Маринов – младши инспектор, РИОКОЗ-Сливен; Лиляна Богданова – представител на РЦЗ-Сливен; Йорданка Гашева – представител на община Сливен; Цветанка Радева – представител на община Нова Загора със задачи: да следи и контролира изпълнението на мои заповеди с препоръки и превантивни мерки с цел ограничаване разпространението на грипния вирус; да извърши проверки в големите търговски вериги, аптеките, средствата за обществен транспорт и държавните институции на територията на Област Сливен и да ме информира за констатираното.

Въз основа на изготвен график на 11 и 12 ноември 2009 г. комисията посети големите търговски обекти (Билла, Кауфланд, Технополис, Те-маркет, Техномаркет, Мерканто, ЕкоАсорти в гр. Сливен , „Пени”маркет и маркет „Валентино” в гр.Н. Загора) държавните институции (НАП, РУСО, Бюро по труда – Нова Загора, Социално подпомагане – Нова Загора) аптеките („Силвия”, „Медея”, „Медик”, „Авицена”, „Лайка”, „Мултифарм”, „Фармахит” в гр. Сливен и „А-фарма”, „Вяра”, „Ю-фарма”, „Дими” в гр. Нова Загора, автогара-Сливен и транспортните фирми „Глобус-ес” и „Дорис” на територията на гр. Сливен.

След извършената проверка комисията ми представи доклад със следните констатации: Държавните институции разполагат с необходимото количество марлени маски и служителите работещи с граждани са с тях. Редовно се дезинфекцират коридорите и помещенията посещавани от граждани, както и дръжките на вратите и парапетите. В голяма част от аптеките на територията на гр. Сливен няма марлени маски. Направени са заявки, но марлени маски липсвали и в съответните складове. В проверените аптеки на територията на гр. Нова Загора се оказа, че има достатъчни количества предпазни маски. В част от големите вериги магазини Билла и Те-маркет, персонала е с предпазни маски. Навсякъде се почиства и дезинфекцира. Повечето от веригите магазини имат собствена политика за превенция на грипния вирус AH1N1, изготвена от съответните ръководства. На автогара-Сливен са взети допълнителни мерки от обичайните за почистване на общите помещения, в които са съсредоточени посетители. Издадена е вътрешна заповед, с която са набелязани превантивни мерки за превенция с грипа. Дезинфекцират се помещението на автогарата и превозните средства. Служителите в офисите продаващи билети на частните превозвачи - фирмите „Дорис” и „Глобус ес”, са с марлени маски, автобусите се почистват след всеки курс извън населеното място. Управителят на фирма „Глобус ес” е издал вътрешна заповед, с която е запознат целия колектив на фирмата относно превантивните мерки, които да бъдат спазвани във връзка с повишената заболеваемост от грипния вирус AH1N1.

Справка на заболяемостта в Област Сливен по дни:

10.11.2009 г.- 36 болни

11.11.2009 г.- 32 болни

12.11.2009 г.- 25 болни

13.11.2009 г.- 24 болни

14.11.2009 г.- 0 болни

15.11.2009 г.- 0 болни

16.11.2009 г.- 34 болни

17.11.2009 г.- 27 болни

18.11.2009 г.- 22 болни

Данните ни дават основание, че обстановката е овладяна, но използвам възможността отново да обърна внимание на здравните работници, държавните служби, общинските ръководства и големите търговски обекти да спазват точно дадените от мен указания на 05.11. т.г. за ограничаване разпространението на грипната епидемия.

МАРИН КАВРЪКОВ Областен управител