Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов се срещна с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт

21 август 2014 13:39, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1631
---

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт. Двамата разговаряха в рамките на международната конференция „25 години след Балтийския път и рухването на тоталитарния комунизъм: европейски спомени и политическо вдъхновение“, която се провежда в латвийската столица Рига. Цветанов запозна Ламерт с актуалната политическа обстановка в България, както и с проблемите, пред които беше изправена държавата след управлението на тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака.

 

Норберт Ламерт информира заместник-председателят на ГЕРБ, че България вече е в сериозен фокус от страна на Бундестага заради проблемите с енергийната независимост, отстъплението от принципите на правовата държава и борбата с корупцията и организираната престъпност. Ламерт припоми още, че преди месец и половина в Бундестага е имало изслушване за случващото се в Украйна и България, след което беше решено и специална делегация от германския парламент посети България, за да се запознае на място с констатираните проблеми в сферите на отстояването на принципите на правовата държава и отстъплението от ангажиментите за борба с организираната престъпност. В делегацията бяха бившия федерален вътрешен министър на Германия и заместник-председател на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага д-р Ханс-Петер Фридрих, членът на външната комисия на Бундестага и отговарящ за правните въпроси във фракцията ХДС/ХСС д-р Ханс-Петер Ул и депутатът от комисиите по правата на човека и по европейските въпроси в Бундестага д-р Бернд Фабрициус, който е и докладчик за България. В страната ни тримата се запознаха на място със ситуацията и участваха в представянето на управленската програма на ГЕРБ в сектора „Сигурност“.

 

Председателят на Бундестага поздрави Цветан Цветанов за отличните резултати на страната ни в сектор „Сигурност“ по време на управлението на ГЕРБ. Норберт Ламерт даде висока оценка и за работата на Цветан Цветанов като бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, по времето на когото службите за сигурност и институциите на България и Германия са имали отлично взаимодействие при борбата срещу организираната престъпност, трафика на хора и киберпрестъпленията. От своя страна Цветан Цветанов благодари на Ламерт за подкрепата на Бундестага и на канцлерството на Германия, че са коректив на еврочленството на България. Цветанов представи пред председателя на Бундестага основните акценти от управленската програма на ГЕРБ в сферата на сигурността и борбата с престъпността и го покани да посети България след парламентарните избори. От своя страна Ламерт прие поканата и подчерта, че за него ще е удоволствие да участва у нас във форум, посветен на принципите на правовата държава и парламентарния контрол върху институциите, защото според Германия случващото се в България като страна-членка външна граница на ЕС, е от изключително значение за Съюза.