Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен е домакин на международна работна среща

25 август 2014 13:53,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 932
Снимка 1

На 25.08.2014 г. в областна администрация Сливен се провежда трансграничен форум за устойчиво развитие „България – Молдова – Украйна“. Организатори са няколко неправителствени организации: Обществен съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център Сливен, Сливенска Търговско-промишлена палата, Сдружение „Св. Георги Победоносец“, Институт за регионални изследвания и анализи и „Екоцентрик“ – София.

Молдовската делегация се води Фьодор Сабий - председател на българската община в Република Молдова, а в състава й влизат обществени организации, съветници от Областния Тараклийски съвет, кметове на населени места, Нина Топалова – заместник-председател на Световния парламент на българите по света. От украинска страна участват украинци, установили се и развиващи бизнес в Сливен, а от българска страна - бизнесмени – членове на СлТПП.

Форума откри Огнян Арабаджиев – заместник областен управител. В приветствието си към участниците той каза: „Това, че сме тук заедно, е най-доброто доказателство за желанието ни да изпълним времето си с все по-интензивни контакти и все повече работа, полезна за нашите страни и региони. Вярвам, че днешната среща ще ви помогне да се запознаете с тенденциите в икономиките на област Сливен, Молдова и Украйна, с добрите примери и перспективите в отношения ни. И не на последно място с неизползваните възможности в областта на инвестициите, търговията, бизнес контактите.“

Това е втората международна среща между представители на трите страни, като първата беше през месец май т.г. в Тараклия /Молдова/. Целта е заздравяване на връзките между българската диаспора в Молдова и Украйна и Сливенския край, откъдето са тръгнали предците на бесарабско-таврийските българи. Тази среща чертае пътя във взаимоотношенията за много години напред, урегулира възможностите за регионално сътрудничество и полага основата за ползотворна работа между трите страни.

Форумът протича в три модула. По време на първия се представя териториалният принцип на Черноморското сътрудничество, разглеждат се възможностите за съвместни проекти, извършва се практическа разработка на конкретно проектно предложение. По време на втория модул се обсъжда практическият подход за бизнес сътрудничество и се представят добри бизнес практики. Третият модул предвижда богата културна програма.

Модератор на международната среща е Юрий Иванов – член на ръководството на Обществения съвет.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11