Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов: В листите на ГЕРБ сме заложили на кадри, които да оправдаят доверието на българските избиратели

26 август 2014 15:50, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1591
---

Заложили сме на кадри, които действително да оправдаят доверието на българските избиратели. Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще води листите в 25 МИР София и Пловдив – град. Това заяви на брифинг заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той подчерта, че целта на ГЕРБ е постигане на силно центристко управление в 43-то Народно събрание и брой на депутатите над 121, за да върнат страната в правилната европейска перспектива. „В подредбата на всички участници в листата винаги сме се старали да постигнем баланс 50 на 50”, каза Цветанов.

 

„Заложили сме много на представителност на всички етноси в България, за да може действително като най-голямата политическа формация в България, партията, която единствено води национално отговорна политика, да даде шанс на всички граждани, независимо от етнос и вяра“, обясни Цветан Цветанов. По думите му, силната част на ПП ГЕРБ е, че за седем години са изградили капацитет, заложили са на много авторитетни личности. Той бе категоричен, че за всяка партия е важно какъв е авторитетът на нейния председател. „Когато той е една от най-уважаваните личности, това е резултат на този силен екип и на тези изявени кадри, които ГЕРБ може да предложи както в местната, така и в изпълнителната власт”, допълни Цветанов. Според него в успехите на ГЕРБ на изборите, са били и оценката на българското общество за тях. „Всеки би могъл да се реализира поотделно, но залагаме на колективната работа”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Цветан Цветанов подчерта, че ГЕРБ е достатъчно силна, за да постигне по-добър резултат от 2009-та година и сметна, че 43-то Народно събрание може да започне подготовката за създаване на дебат и да се върви към изготвяне на нова конституция. “Ще заложим на реалистични политики и послания, които могат да бъдат изпълнени. Залагаме на качествени хора, които имат необходимия авторитет и одобрение”, коментира Цветанов и подчерта, че това, че ще има политически сблъсък на местно ниво е плюс за ГЕРБ, за да могат хората да видят кой може да изпълни своите обещания и кой не.

 

По отношение на изказването на Радан Кънев, че е съгласен да подпише споразумение за коалиция с ГЕРБ, Цветанов обясни, че когато спечелиш изборите, мандатът се дава на лидера на най-голямата парламентарно представена партия и когато бъде предложен кабинет, трябва да бъде одобрен от парламента. „Не бихме участвали в разговори, където се поставят безпринципни условия. Трябва да следваме логиката на демократичните правила и принципи, а те минават през избори. Българските избиратели ще ни поставят резултата”, заяви Цветанов. „Ние сме заявявали многократно, че в следващия парламент програмата, която има ГЕРБ, ще намери припокриване с намеренията на други формации”, подчерта Цветан Цветанов и допълни, че се надява политиките на ГЕРБ да бъдат подкрепяни от колкото е възможно повече формации, защото ГЕРБ прави национални политики.