Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев, ГЕРБ: ФЛАГ не разглежда искания за заеми заради спрените програми

27 август 2014 17:47, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1582
Димитър Митев

ГЕРБ не подкрепи внесеното за пореден път предложение на кмета на община Сливен да поеме нов заем от близо 5 милиона лева от ФЛАГ за съфинансиране на водния проект на Сливен. Председателят на групата общински съветници Димитър Митев каза от трибуната, че становището на колегите му отново е отрицателно, тъй като няма промяна във фактическата обстановка, но особено обезпокоително е писмо от ФЛАГ, в което се казва, че в момента ФЛАГ не само, че не сключва договори, но и не разглежда искания за заеми до възстановяване на плащанията по оперативните програми и това обезсмисля предложението на кмета.

 

„От писмото се разбира още, че дори е възможно ФЛАГ да няма необходимия финансов ресурс за отпускане на средства. Тогава какво прави община Сливен, за да намери тези пари? Търсете други източници!”, каза Митев, обръщайки се към кмета и неговите заместници.

 

Според Митев някой не иска да разбере, или манипулира общественото мнение, визирайки искане на организация на строителите Общинският съвет да намери цялата сума.

 

„Имаме воден проект за 64 милиона. Досега сме дали 22 милиона. Ако теглим 5 милиона заем за дофинансиране от ФЛАГ, остават около 37 милиона... Това е проблем, г-н Милев! Ако оперативните програми не заработят и ние не получим останалите пари за водния цикъл, от къде ще намерим тези над 35 милиона? Какво правим? И нещо много важно – трябва ли да връщаме и досега вложените средства? Казвате, че водният цикъл е изпълнен на 50 процента. А другите 50 – кога ?”, каза Димитър Митев.

 

Той изрази съмнение, че може да няма пари за заравяне на разкопаните улици в града, но увери, че ако оперативните програми бъдат отворени, ГЕРБ ще гласува „за”, за да се отпуснат пари за самоучастие на общината и водният цикъл да бъде завършен.

 

След дебатите общинските съветници отхвърлиха предложението за заем.