Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ откри символично предизборната си кампания със среща с посланиците от ЕС, НАТО и Израел

05 септември 2014 20:53, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1599
---

Ако ГЕРБ дойде на власт, евроатлантическата ориентация на България ще бъде ясна и гарантирана. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с посланиците от Европейския съюз, НАТО и Израел. Срещата се проведе по инициатива на посланика на Италия Н.Пр. Марко Контичели, във връзка с иналиянското председателство на Европейския съюз. Борисов подчерта, че политиката на ГЕРБ се основава на стабилността, икономическия растеж, усвояването на средствата от еврофондовете и подобряването на инфраструктурата. „В управленската програма на ГЕРБ сме се постарали да има реалистични неща, които от първия ден ще направим. Както и в предишния ни мандат, ще продължим да се ръководим от принципа да харчим толкова, колкото изкарваме. За съжаление управлението на БСП, ДПС и Атака разби само за една година стабилността, която ние градихме 4 години“, посочи председателят на ГЕРБ. Борисов обясни пред посланиците, че имайки предвид състоянието на държавните финанси в момента, както и международните геополитически предизвикателства, е по-тудно да формулира оптимистичен сценарий за България, отколкото песимистичен.

 

Бойко Борисов припомни, че през последната година и половина ГЕРБ постигна убедителни победи и на двата национални избора. „Това означава, че хората продължават да вярват в нас. Но с Костинбродската афера ни взеха поне 6-7% и всички наши опоненти действаха едновременно. Стана безпощадно ясно обаче, че всичко, в което ни обвиняваха, са абсолютни лъжи и опорни точки“, категоричен бе Борисов. Председателят на ГЕРБ изрази увереност, че ще бъдат положени всички усилия за честни и прозрачни избори. „ГЕРБ е единствената партия, която не фигурираше в журналистическите разследвания за купуване на гласове. Не случайно побеждаваме убедително във всички големи градове, защото там купеният вот има много по-малка тежест. ГЕРБ ще продължи политиката си да се противопоставя категорично на това престъпление“, подчерта Бойко Борисов.

 

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със стабилността на финасовия сектор в България, развитието на големите инфраструктурни и енергийни проекти, както и позициите на ГЕРБ относно политиките в сектор „Сигурност“.