Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител – в работна среща за безопасността на децата

08 септември 2014 14:52,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1027
Работна среща на областния управител и началник "Охранителна полиция" Сливен

Областният управител на област Сливен – Валя Радева и началникът на отдел „Охранителна полиция” Сливен – Добромир Добрев, проведоха работна среща във връзка с предстоящото начало на учебната 2014-2015 год.

Добрев запозна областния управител с организацията на дейностите по подготовката за първия учебен ден, какви мерки са взети за обезпечаването на сигурността на децата не само при започването, но и през учебно време като цяло.

 

 

На Вашето внимание предоставяме пълния текст на описанието на акцията “ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!” (От 08.09 до 31.10.2014 г.) :

 

В началото на месец септември един от важните приоритети в работата на Областната дирекция на МВР в Сливен е успешния старт на новата учебна 2014/2015 година. Гарантирането на сигурността на учениците, опазване на обществения ред в и около учебните заведения е основна цел в работата на полицейските служители.

Предвидени са работни срещи с представители на регионалния инспекторат по образование, с кметовете на общините и с директорите на всички училища и детски градини с цел набелязване на съвместни действия по организиране началото на новата учебна година и недопускане на нарушения на обществения ред.

Създадена е организация за извършване на охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини и даване на предписания за тяхната физическа защита, охрана и пропускателен режим. Предвидени са срещи с ръководствата на охранителните фирми за провеждане на инструктажи с охранителите в учебните заведения.

Полицейски операции по контрол и проверки в питейни и увеселителни заведения и търговските обекти, по отношение спазване изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на такива лица в районите, в близост до учебните заведения, са планирани да се провеждат през целия месец септември.

Акции на “Пътна полиция” ще има през цялата учебна година в близост до учебните заведения за контрол при спазване предимството на пешеходците (деца и възрастни) от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците.