Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в работно съвещание с директорите на детски градини от областта

12 септември 2014 13:44,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 948
Снимка 1

На 12.09.2013 г. областният управител Валя Радева взе участие в работното съвещание с директори на детски градини за организиране на дейностите през учебната 2014-2015 г. То се проведе в сградата на Регионалния инспекторат по образование – Сливен и беше водено от началника на инспектората Бисерка Михалева.

Г-жа Радева поздрави директорите и педагозите с откриването на учебната година. В приветствието си тя каза, че за да се изгради една сграда, са необходими солидни основи, а за да се подготвят личности, справящи се с предизвикателствата на новото време, се изисква педагозите да имат висок интелект, отлична подготовка и огромно човешко сърце. Учителството е изключителна отговорност, защото се творят личности. „Образованието е най-важната инвестиция в нашето бъдеще, защото това, което учат децата ни днес, ще се прояви след време, когато те се реализират в живота. В качеството си на областен управител ще подкрепям всяка полезна инициатива, свързана с развитието на детския потенциал. Ние сме тези, които оформяме бъдещето и не бива да го забравяме дори за миг“, завърши г-жа Радева.

Приветствие към участниците в съвещанието отправиха кметът на община Сливен Кольо Милев и Надя Барух – директор на Национално издателство „Аз Буки“ към Министерство на образованието и науката.

Директорите на детски градини от област Сливен имаха възможността да зададат въпросите си на представителите на държавната и местна власт. Бяха споделени мнения и отправени питания по основни проблеми в детските градини - ремонтната дейност по инфраструктурата и кухненските блокове, обезопасяването на пространствата около детските градини чрез повдигнати пешеходни пътеки, видеонаблюдение и охрана, кариерно развитие на персонала и др.

Работното съвещание продължи с обсъждането на оперативни въпроси.

Снимки

Снимка 2Снимка 3