Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Валя Радева участва в откриването на новата академична година

15 септември 2014 16:25,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1379
приветствие от областния управител

На 15.09.2014 г. областният управител на област Сливен взе участие в откриването на новата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет Варна, по покана на доц. д-р Нели Спасова – директор на филиала.

Чрез видеовръзка, студентите от Филиал Сливен, ръководството и официалните гости, имаха възможността да гледат в реално време откриването на новата академична година в гр.Варна и да чуят поздрава, отправен от ректора на университета – проф. д-р Красимир Иванов.

Валя Радева също приветства студентите на Филиал – Сливен:” Вярвам, че обучението ви тук ще ви изгради като компетентни и мотивирани медицински сестри и акушерки, които ще носят голяма отговорност за здравето на българските граждани, ще даряват милосърдие и надежда за живот. Убедена съм, че ще представяте достойно Филиал – Сливен и Медицински университет – Варна сред медицинската общност на България.

Убедена съм и че преподавателите ще дадат най-доброто от себе си, за да се подготвят най-добрите кадри в сферата на здравните грижи. Защото нашият общ стремеж е Сливен да стане модерен университетски център, а филиалът – еталон в обучението на медицински сестри и акушерки.”

Своите приветствия поднесоха и Кольо Милев – кмет на община Сливен, Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, Бисерка Михалева – началник на Регионален инспекторат по образованието – Сливен.

Официален гост на събитието бе и Десислава Танева, която получи дълбоко признание за това, че е инициирала и спомогнала за откриването на Филиал Сливен.

През изминалата година, която беше първа за Филиал Сливен, са приети 40 студенти в специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка”. Тази година е факт приемът на още 43 студенти, които ще се обучават в първи курс.

Снимки

Приветствие от доц. д-р Нели СпасоваПолагане на клетва от страна на новите студентивидеовръзка с откриването във Варна в реално време