» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Вицепремиерът Йордан Христосков се срещна с областния управител Валя Радева

25 September 2014 15:29,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 874
Работна среща с вицепремиера Христосков

На 25.09.2014 г., вицепремиерът и министър на труда и социалната политика посети Областна администрация Сливен за организирана работна среща. Йордан Христосков бе посрещнат от областния управител Валя Радева. Те проведоха работна среща с Тотка Костова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Сливен, Ирена Иванова – директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен, Емилия Енчева – началник на отдел в Териториално поделение на Национален осигурителен институт – Сливен и Венелин Великов – началник на отдел в Дирекция „Бюро по труда” – Сливен. Те представиха справки за дейността си, като в ползотворен диалог бяха обсъдени въпроси, свързани конкретно със Сливенския регион. Министърът се поинтересува от наличието на проблеми, касаещи конкретно област Сливен. Стана ясно, че институциите – страни по срещата, работят в ефективно сътрудничество помежду си.

 

Засегнат беше въпросът за протеста в ТЕЦ Сливен. “Протестът в ТЕЦ-Сливен не е индустриален - не е свързан с взаимоотношения между работници и работодател. Там няма забавени заплати“, заяви днес при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

 

По информация на Дирекция „Инспекция по труда - Сливен“, трудовите възнаграждения за месец юли на работниците в предприятието са изплатени в пълен размер. Заплатите за август ще бъдат преведи днес или утре, като ще се спази законоустановеният срок, който е до края на месец септември.

„При проблема в ТЕЦ-Сливен става въпрос за взаимоотношения между търговски дружества. Работниците нямат отношение към него. Ето защо не е нормално да има такъв протест”, заяви вицепремиерът.

Photos

Работна среща с вицепремиера Христосков