Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща с генералния консул на Руската федерация във Варна г-н Юрий Соловьов

30 ноември 2009 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1077
среща с генералния консул на Руската федерация

На 30 ноември 2009г. /понеделник/ от 11.00 часа в заседателната зала на Областна администрация - Сливен се проведе среща на областния управител г-н Марин Кавръков с генералния консул на Руската федерация във Варна г-н Юрий Соловьов.

На срещата присъстваха заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и помощник консул на Руската федерация във Варна.

Разширяване на двустранните връзки и бъдещото сътрудничество в сферата на икономиката и културата обсъдиха новият генерален консул на Руската федерация Юрий Соловьов и областният управител г-н Марин Кавръков.

Руският дипломат сподели за традиционно близките двустранни връзки между България и Русия, укрепването и развитието на историческите и културни връзки между двете страни.

Областният управител г-н Марин Кавръков представи област Сливен и отбеляза, че земите в пределите на област Сливен са с дълголетна и богатата древна история, оставила своя културен отпечатък.

От Област Сливен през 1830 г. година масово са изселени българи в земите на Украйна, Русия, Румъния и Молдова. Имаме много исторически сведения от този период.

Областният управител помоли г-н Юрий Соловьов за съдействие, на наши историци да се запознаят с експонатите в архивите на Ермитажът в Санкт Петербург, от голямата експозиция за бита на България през далечната 1903 год.

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев поздрави генералния консул на Руската федерация и го запозна с бъдещите инициативи на Община Нова Загора и дружеството за Българо- руска дружба.

След срещата областният управител г-н Кавръков и г-н Салавьов посетиха Регионалния исторически музей- Сливен.

Снимки

среща с генералния консул на Руската федерация