Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министерството на културата уважи искането да подпомогне със средства четири културни прояви на община Сливен.

10 май 2008 09:10,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1185

Финансовото съдействие е в отговор на писмата, отправени от областния управител Христина Чолакова и от кмета на община Сливен Йордан Лечков. Мотивите, посочени в искането са, че културните прояви, насочени изцяло към съхраняване и развитие на материалното и духовно културно-историческо наследство и привличане на младите хора към традиционната култура, са неделима част от плана за развитие на общината за стимулиране на културното многообразие и развитие на гражданското общество и са станали емблематични за града ни.

Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници", който ще се проведе от 21 до 26 май в Сливен, ще получи 12 000 лева от културното министерство. Традиционният фолклорен събор на каракачаните, провеждан ежегодно през юли в местността „Карандила", ще бъде финансиран с 4000 лева. Подкрепата от Министерството на културата за националния фестивал "Млади виртуози" – проява, утвърждаваща Сливен като град със забележителни музикални традиции, е в размер на 3000 лева. Фестивал „Цветен камертон", чиято цел е да стимулира и подкрепя младите изпълнители в областта на популярната музика, ще бъде финансиран с 3000 лева.

Проявите са включени в културния календар на Министерството на културата. От там са дали съгласието си първите три от тях да преминат под патронажа на министерството.