Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празникът на Нова Загора бе отбелязан тържествено

14 октомври 2014 13:57,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 810
Приветствие на областния управител

На 14.10 2014 г. в гр. Нова Загора се проведе тържествено заседание на Общински съвет Нова Загора. В дневния ред на бяха заложени 2 точки:

1. Приемане на поздравления за Празника на града

2. Удостояване посмъртно на Драгия Колев с почетен плакет и диплом на Община Нова Загора

Председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев и кметът на община Нова Загора Николай Грозев отправиха приветствия към присъстващите общински съветници и гости в залата на общинския съвет. „Мога да ви уверя, че въпреки предизвикателствата, с които се сблъсквам, няма да спра да защитавам интересите на гражданите на Нова Загора”, каза г-н Грозев, след като отправи пожелания за здраве и благополучие.

Официалните гости, които лично отправиха своите поздравления, бяха Галя Захариева, избрана за народен представител от 21 МИР и Валя Радева – областен управител на област Сливен.

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод Петковден – празникът на гр. Нова Загора!

Изключително ми е приятно да поздравя ръководството и гражданите на един град, който показва завиден възход в развитието си през последните години! Ръководен от честни и предприемчиви хора, населен от граждани с висока обществена отговорност и самосъзнание, Нова Загора е град – достоен пример за подражание.

Много би могло да се говори за историческото минало на града и околностите – новозагорци могат да се гордеят с предците си и да се радват на благословията от плодородна земя, която им е отредена.

Важно е и друго – чисто човешкото единството и сплотеността ви – за да продължавате да вървите напред, не ги забравяйте и пренебрегвайте! Само заедно ще продължите да се радвате на все повече постижения и да градите по-добро бъдеще. Пожелавам ви го!

Нека Света Петка ви закриля и дарява със здраве и късмет!”, бяха думите на Валя Радева.

С почетен знак посмъртно бе удостоен видният новозагорец Драгия Колев, чиято техника „драгиева хватка” се използва от практикуващите борба по целия свят.

Честванията около празника на гр. Нова Загора започнаха на 26.09.2014 г. и ще завършат на 14.10.2014 г. с празнични илюминации.

Снимки

Гости на тържественото заседние на Общински съвет Нова ЗагораПолучаване на почетния плакет от дъщерите на Драгия Колев