Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мария Габриел посрещна в ЕП посетителска група от областите Благоевград, Сливен и София

22 октомври 2014 16:17, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 2131
---

От 14 до 16 октомври 2014г., по покана на ръководителя на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел, кметове, експерти и младежи от ПП ГЕРБ от областите Благоевград, Сливен и София, посетиха ЕП.

 

Посещението в ЕП започна с презентация, представяща цялостната дейност на ЕП - неговите правомощия и политическа значимост, както и мястото му сред останалите институции на Европейския съюз. Групата имаше възможност да посети пленарната зала на ЕП и Парламентариума, където стана виртуален участник в дейността на Европейския парламент.

На последвалата среща с Мария Габриел бяха засегнати множество и разнообразни въпроси, относно дейността на българските представители в ЕП и другите институции на ЕС. Акцент бяха изслушванията на кандидатите за комисари, ресорите в бъдещата Европейска комисия и достойното представяне на предложената за втори мандат като еврокомисар Кристалина Георгиева.

 

Българският евродепутат запозна своите гости с разнообразната си дейност в ЕП по актуални сюжети с регионален, национален и международен характер, като член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), зам.-член на Комисията по външни работи (AFET), зам.-член на Комисията по правата на жените и равенството между половете (FEMM), член на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС, в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието, Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, зам.-член на Делегацията за връзки с Арабския полуостров.

По време на дискусиите бяха засегнати въпроси по механизмите на усвояването на еврофондовете, условията и субсидиите за българските земеделски производители, аспекти на визовите въпроси и миграцията.

Интензивната посетителска програма и оживена дискусия в ЕП бяха последвани от посещение на емблематичните за Брюксел забележителности - парк „Мини Европа” и Атомиума и разходка в центъра на града.

 

Приятелска вечеря на централния площад в столицата на Европа беше мястото за обсъждане впечатленията от посещението и възникналите множество идеи за съвместни инициативи с Мария Габриел.