Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Семинар за доброволните формирования при бедствия се проведе в Областна администрация Сливен

23 октомври 2014 16:34,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 852
доброволни формирования

Областен семинар по въпроси за доброволните формирования за защита при бедствия и аварии се проведе на 23.10.2014 г. Мероприятието се проведе по препоръка на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, изпратена към областните управители в цяла България.

Семинара откри областният управител Валя Радева, която изрази своите очаквания за подобряване на защитата на населението след изграждането на добре организирани доброволни групи, сформирани в общините на региона. Тя изрази своята готовност за действие и съдействие според вменените й от Закона за защита при бедствията функции.

В семинара взеха участие служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и представители на общинските администрации на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Областният семинар бе проведен под методическото ръководство на комисар Стефан Маринов – началник на Областно управление „ПБЗН” – Сливен.

Участниците дискутираха „Национална програма за поетапно изграждане на самостоятелно действащи доброволни формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България за периода 2013-2020 г.”, като всички бяха достатъчно добре запознати с програмата и срещата премина с активен и резултатен диалог.

Снимки

доброволни формированиядоброволни формирования