Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на тържествено откриване на нова услуга на УНИЦЕФ България

30 октомври 2014 17:01,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 861
Символично рязане на лентичка към новия Център за майчино и детско здраве

Център за майчино и детско здраве бе официално открит на 30.10.2014 г. в Сливен. В заседателната зала на ДКЦ 2, Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ-България, приветства присъстващите на събитието, като изрази своята благодарност към съдействието на Областна администрация Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински, Община Сливен и спонсори, с чиято подкрепа е изграден центърът.

Областният управител Валя Радева, която бе официален гост на събитието, се обърна към присъстващите, изразявайки удовлетворение от създаването на новата услуга. „Инвестицията в най-ценното ни – децата, гарантира тяхното по-добро бъдеще. Затова съм изключително удовлетворена от събитието, което ни събра днес – разкриване на центъра, и съм благодарна на УНИЦЕФ-България за партньорството в грижата ни за нашите деца.”

Иван Петров - заместник-кмет на Община Сливен, д-р Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, д-р Георги Георгиев – управител на МЦ „Д-р Г.В. Миркович”, представители на фирми-спонсори на услугата и други гости, помогнали за реализацията на проекта, посетиха тържественото откриване, за да поздравят организаторите и да пожелаят успех в развитието на Центъра за майчино и детско здраве.

Целта на проекта е Центърът да съдейства за подобряване на майчиното и детско здраве и насърчаването на ранно детско развитие чрез извършване на домашно посещения на бременни жени и семейства с деца до 3-годишна възраст. Основните дейности са здравна промоция, подкрепа на родителите и насърчаване на добри родителски практики за грижа, идентифициране на специфичните потребности на децата и семействата и ранна намеса.

Услугите ще се предоставят от квалифицирани медицински сестри и акушерки на територията на цялата област Сливен.

Снимки

Откриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здраве