Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие

07 декември 2009 14:04,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1110
Заседание на комисията

На 07.12.2009 г. в сградата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие под председателството на г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител на област Сливен.

На заседанието присъстваха членовете на комисията, г-жа Качарова – Началник отдел „Регионално развитие”, Областна администрация Сливен; г-н Кольо Колев – Директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, г-жа Стамова – Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, г-жа Кирилова - Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас и г-н Трошанов – технически експерт, Агенция по заетостта.

На заседанието на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет се за развитие се разгледаха и оцениха подадените от работодатели на територията на Област Сливен проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” /НП „ОСПОЗ/ за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие.

Заместник областният управител г-н Пейчев уточни, че съгласно утвърдената по НП „ОСПОЗ” процедура, Комисията по заетост извършва оценка на проектите за съответствие с областните приоритети, като ги класира в рамките на определените средства отделени за областта и изпраща за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта. Той информира, че съгласно писмо на Директора на Дирекция „РСЗ” Бургас при наличие на неусвоени средства в дадена община Постоянната комисия по заетост със свое решение може да пренасочи тези средства към друга община от региона.

В Областна администрация са постъпили проекти за област Сливен на обща стойност– 425 699 лв.

На своето заседание Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри 7 проекта на Област Сливен за финансиране през 2010 година по Националната програма „От социални помощи към заетост”.

Одобрените проекти на работодатели от област Сливен за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие, са Проект на Общинска администрация Сливен, Проект на “Делта –Колев и син”, Проект на МБАЛ"Д-р.Ив.Селимиски", Проект на Областна администрация Сливен, Проект на Общинска администрация Нова Загора, Проект на Общинска администрация Твърдица и Проект на Общинска администрация Котел.

В програмата ще бъдат обхванати социално слаби лица, Безработните лица се включват в няколко основни дейности – охрана, комунално-битови дейности, поддръжка на сгради и др.

Окончателно одобрение на проектите се получават в Агенцията по заетостта.

 

 

 

Снимки

Заседание на комисиятаЗаседание на комисията