Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител взе участие в честванията по случай 135-годишнината на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

01 ноември 2014 12:31,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 741
135 години МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

На 31.10.2014 г. сливенската Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински”, отбеляза своята 135-годишнина и 215 години от рождението на своя патрон.

Редица мероприятия белязаха празника на болницата, а кулминацията бе в 18:30 ч. в сградата на Драматичен тестър „Стефан Киров”, където официални лица и гости от града, както и медицински специалисти от цяла България дойдоха, за да станат част ото официалното честване и да поднесат своите поздравления към ръководството и служителите на многопрофилната болница.

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков произнесе поздравително слово, с което даде началото на празничната вечер. Той даде много висока оценка за развитието на боницата и поздрави д-р Васислав Петров за успешното ръководство на лечебното заведение, което е факт въпреки трудностите.

Д-р Васислав Петров балгодари за високата оценка и за всеотдайността на колегите си, без които повереното му здравно заведение не би било на толкова високо ниво. Д-р Петров прочете доклад за развитието на болницата през 135-те години от създаването й.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител на област Сливен Валя Радева, кметът на община Сливен, председателят на Общински съвет – Сливен Мария Григорова и други официални лица поздравиха ръководителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и служителите на лечебното заведение за техните професионализъм и воля.

 

„За мен е голямо удоволствие да ви поздравя по повод 135-годишнина от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Поглеждайки толкова назад във времето, единствено с гордост можем да си представяме колко поколения дължат живота и здравето си на служителите на областната болница.

Въпреки изпитанията в нелеката професия, която сте избрали, човеколюбието, вярата в непрестанните усилия за опазването на човешкия живот и здраве, винаги са били водещи работата ви. Ние – обикновените хора, го усещаме при всеки досег с вас – по този начин винаги ни карате да се чувстваме в сигурните ръце на професионалисти.

Без здравни заведения като МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, без всеотдайността на всеки един от работещите там, ние не бихме били толкова спокойни, че поверяваме най-ценното си – своето здраве и това на семействата си.

С благодарност към ръководството и служителите на болницата, пожелавам ви несломима воля, неизчерпаема енергия и здраве за вас и семействата ви.”, каза Валя Радева, като пожела и занапред високи постижения на болницата и служителите й.

 

Поздравителни адреси бяха отправени и поднесени от множество ръководители и служители на медицински заведения и организации от цялата страна. Събитието продължи с музикални изпълнения на деца от Детски комплекс – Сливен и завърши с изпълнения на Хайгашод Агасян, коитоотправи специален поздрав с негова авторска песен, посветена на представителите на най-хуманната професия.

Снимки

Поздравление от министър НенковПоздравление от митрополин ИоаникийПоздравление от Валя РадеваВръчване на поздравителен адрес от областния управителД-р Васислав Петров Изпълнители от Детски комплекс - СливенХайгашод Агасян