Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ГАЛИНА БАЛТАДЖИЕВА

03 ноември 2014 12:20,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 9 години, брой четения: 2287
награда

По случай 1-ви ноември - Ден на народните будители за трета поредна година бяха връчени наградите на РИО-Сливен „Софроний Врачански”. В най-оспорваната категория „Учител на годината" в гимназиален етап на образование победител e Галина Михайлова Балтаджиева, номинирана от ХГ „Дамян Дамянов” – гр. Сливен.

Госпожа Балтаджиева е учител с двадесет и две годишен стаж. В гимназията е от 1998 г. В периода 2009 - 2014 година е помощник-директор. През 2010 – 2011 г. изпълнява длъжността директор. През тези години тя се доказа като безспорен професионалист, всеотдаен в своята работа. Учебната 2013/2014 година бе много динамична за училището. Като част от ръководството, г-жа Балтаджиева насочи усилията си промените да не се отразят на образователно-възпитателния процес и на традициите на гимназията. Нейна е заслугата всички учители да продължават да се чувстват като съмишленици и творци. Галина Балтаджиева е ръководител с неотменна грижа да подпомага колегите си в техните инициативи, да насърчава младите учители по пътя на професионалното им израстване. Тя е преподавател по история и цивилизация, учител, който неизменно се стреми към високо качество на учебния процес. Отличава се със стабилност в преподаването, с устойчивост на професионалното поведение, с умения в общуването, с липса на каквато и да е инертност. Доказателства за нейния професионализъм през 2014 г са класирането с отличен резултат на ученичката Хюлия Юндер от 12а клас в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация в гр. Казанлък, както и успешната дейност на всички клубове и секции по проект “Успех”, които бяха важна и неизменна част от целия образователно-възпитателния процес в училището през учебната година.

Галина Балтаджиева е от учителите, които могат да бъдат квалифицирани като здравите невидими основи на учителския колектив. Тя е от онези необходими хора, за които не се сещаш веднага, когато бъде поставен въпросът за награди, но болезнено усещаш тяхната липса, когато ги няма. Колективът на Хуманитарна гимназия изпитва радост и удовлетворение от удостояването й с наградата “Софроний Врачански” на РИО-Сливен. Всички й желаем много здраве и професионални успехи и в новата й работа.

Снимки

Галина БалтаджиеваГалина Балтаджиева