Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева поднесе почитания към патриарх Неофит и митрополит Иоаникий

04 ноември 2014 15:19, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1726
---

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева поздрави Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий по повод именния му ден, 75-годишния юбилей и 35 години от избирането му за Сливенски митрополит. Тя връчи поздравителен адрес на владиката от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, плакет на парламента и книгите „Екзарх Антим I – зората на парламентаризма в България” и „Учредителите” - за участниците в учредителното Народно събрание в Търново през 1879 г.

 

„Ваше Високопреосвещенство, с искрена радост и почит се обръщам към Вас, като Ви пожелавам крепко здраве и нови успехи в боголюбивата Ви дейност. Убедена съм, че като Сливенски митрополит, както и досега, вдъхновено и с присъщото Ви родолюбие ще работите за отстояването на непреходните нравствени ценности на Българската православна църква, за възпитанието на младите хора и за добруването на жителите от сливенския край”, пише в поздравителния адрес на Цецка Цачева до Сливенския митрополит.

 

Десислава Танева изрази почитта си и към Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който пристигна в Сливен в чест на именния ден и годишнините на владиката. Той бе придружават от членове на Светия Синод, участва в литийно шествие и с Архиереите на Българската православна църква отслужи празнична Света литургия.

В храм „Св. Димитър” бе извършен благодарствен молебен за здраве и дълголетие на митрополит Иоаникий.

Снимки

---------------------