Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Валя Радева поздрави новоизбрания председател на Областен детски съвет Сливен

06 ноември 2014 17:32,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1115
Областен съвет на децата

На 06.11.2014 г. Областният съвет на децата – Сливен, излъчи свой нов председател. Заседанието се проведе в Областна администрация Сливен, в присъствието на областния управител Валя Радева, началникът на Регионален инспекторат по образованието – Сливен Бисерка Михалева, Ани Маринова – Младежки дом Сливен и експерти в сферата на образованието от общините в областта.

Валя Радева приветства децата – членове на съвета, като ги увери, че областният управител и служителите на Областна администрация ще продължават да подкрепят добрите инициативи, да насърчават младите хора в добрите им начинания и да ги напътстват, когато това е нужно.

След обсъждане, бе пристъпено към гласуване за избор на нов председател на Областния детски съвет. Присъстващите единодушно избраха за председател Дима Валентинова – ученичка от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, гр. Сливен. За неин заместник бе избрана Рада Георгиева.

Предложена бе нова длъжност към Областния детски съвет – „Връзки с медиите”. С това се ангажираха Неделина Павлова и Георги Георгиев.

След като бе изчерпан дневния ред на заседанието, областният управител Валя Радева връчи на Дима Валентинова „символ на властта” – медальон, символизиращ отговорността, която ще носи Дима с новата си длъжност.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Бисерка Михалева, поздрави новия председател на Областен детски съвет Сливен, като изказа своето задоволство от високата активност и заинтересованост на децата в съвета към въпроси, свързани с децата и техните възможности. Г-жа Михалева увери председателя и членовете на Съвета, че могат да разчитат на РИО – Сливен в каузите, които им предстои да защитават.

Ани Маринова от Младежки дом Сливен също поздрави децата, като изрази гордостта си, от това , че именно в област Сливен е учреден първият в България Областен детски съвет, който показва високо развитие и все повече активни членове и добри обществени отзиви.

В края на събитието, присъстващите си обещаха да си сътрудничат и да се учат едни от други, за да увеличават възможностите и да подобряват заедно живота на децата в областта.

Снимки

Областен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децата