Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

BUY NOTHING DAY

28 ноември 2014 10:55,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 9 години, брой четения: 1945
buy nothing day

За пета поредна година учениците от Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" проведоха импровизирано телевизионно предаване, за да популяризират този малко познат в България ден. Тази година предаването се реализира съвместно с еколози от ОУ "Христо Ботев" и по тяхна инициатива е под надслов « От рециклиране към изкуство». Екипите от репортери на двете училища дискутираха по следните теми: Опаковките- наистина ли се нуждаем от тях?, Отпадъците- какво да правим с тях?, Какво означава да живеем по-добре, но с мярка?.

В ролята на репортери Ивелина и Камелия Екологови разказаха на присъстващите за историята на самия ден, в какво се крие неговия смисъл и представиха своите идеи за информационни брошури. Младите еколози от второ основно училище показаха как да използваме отпадъчните материали за направата на красиви и практични предмети за бита.

Присъстващите изгледаха различни видеоматериали по темата.

В края на предаването г-н «Зелена идея», призова учениците от двете училища да се включат в кампанията за събиране на пластмасови капачки, които ще се предадат за рециклиране и със средствата ще се закупят уреди, нужни на хората в неравностойно положение.

Младите хора се надяват със своята инициатива да привлекат повече съмишленици и заедно да допринесат за запазване на природните ресурси на Земята.

Снимки

buy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing day