Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обобщена информация за състоянието на язовирите, реките и отводнителните канали в област Сливен (към 19 ч. на 08.12.2014 г.)

08 декември 2014 21:38,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 881

По изискване на областния управител, кметовете на общини от област Сливен сведоха до него следната информация:

 

Община Сливен:

Положението остава затруднено поради започналите отново валежи в региона. Засегнато от водите население има в населените места Бинкос, Мечкарево, Речица, Кермен, Скобелево, Биково, Младово, Крушаре, Желю войвода, Тополчане. Пострадали имоти и земеделски земи има в Бинкос, Селиминово, Гавраилово, Струпец, Мечкарево, Речица, Кермен, Скобелево, Биково, Младово, Самуилово, Крушаре, Желю войвода, Тополчане и Горно Александрово.

Кметовете на селата Бинкос, Мечкарево, Крушаре, Самуилово и Желю войвода имат готовност за вземане на мерки за евакуация на населението при необходимост, населението е предупредено.

Проведени са акции за спасяване на животни в няколко населени места.

От РЗИ съобщават, че след проведените лабораторни анализи, няма отклонение от качествените показатели на питейната вода.

Всички реки и дерета в община Сливен са с чувствително повишен обем на водата, но не преливат. Язовирите, с изключение на каскадните в Злати войвода, не преливат.

От яз. Жребчево се изливат по 150 куб. м/сек от петък до момента, има 23 млн. кубика свободен обем. Риск от преливане няма.

Яз. Асеновец е в нормални граници и не създава повод за тревога.

Общата цифра на засегнатото население надвишава 10 000 души, като зоната на действие на бедствието обхваща 15 населени места. Пострадали хора няма.

 

 

Община Нова Загора:

Към момента обстановката в общината остава затруднена. Имайки предвид продължаващите валежи на територията на цялата община, продължава отводняването на сгради, където е необходимо.

 

 

Община Котел:

От общинската администрация съобщават, че обстановката от 04,12,2014 г. до момента остава непроменена.

 

Община Твърдица:

От общинската администрация на Твърдица уведомяват, че към момента няма критични ситуации на територията на общината.