Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова: Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения

10 декември 2014 09:29, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1667
---

Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения. Такова послание отправи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова към представители на Младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ), които са на работна среща в Брюксел. Паунова уточни, че е ключово следването на проевропейските идеи, както и възможността младите хора да намерят източник на вдъхновение, което да мотивира действията им. „За съжаление, голяма част от младите хора не се интересуват какво ще се случи след 15 години и не мислят за бъдещето си“, отбеляза още евродепутатът.

 

По време на разговора с представителите на МГЕРБ бяха обсъдени предизвикателствата пред евродепутатите. Според Ева Паунова ролята им понякога не е достатъчно добре отразявана и това е проблем не само в България. По думите й, през последната година и половина от управлението на страната е имало много лоша комуникация и не е случаен фактът, че има нереализирани пари от еврофондове. Евродепутатът от ГЕРБ отбеляза като успех срещите на високо европейско ниво на водещи фигури в партията. „Бойко Борисов и Цветан Цветанов, както и други членове на ИК на ПП ГЕРБ, пътуваха изключително много, срещаха се с политически лидери и в ЕНП, и извън нея, и наистина това имаше голямо значение. Сега, връщайки се в управлението, ние можем да започнем с много добър старт и с много добра подкрепа, поне от страна на Европа“, коментира Паунова.

По време на работната среща с представителите на младежката организация на ГЕРБ, евродепутатът очерта приоритетите за действие, като сред водещите нужди на България тя посочи решаването на проблемите в образованието. Ева Паунова отбеляза, че има нужда да се оцени доколко програмата за обмен „Еразъм +“ работи и как може тя да стане по-успешна.