Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов взе участие в годишното награждаване на 10-те най-добри спортисти в община Сливен

16 декември 2014 20:59,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 843
10-те най-добри спортисти на община Сливен и официалните лица на награждаването

На тържествена церемония бяха наградени 10-те най-добри спортисти в община Сливен за 2014 година. Официалните лица на събитието, организирано от Община Сливен, бяха кметът на общината – Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – Мария Григорова, заместник областният управител Камен Костов и представители на спортни структури.

Божидар Андреев е спортист № 1 на Община Сливен за 2014 година. Той е състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб – „Сливен”. Има олимпийската титла на младежките олимпийски игри в гр. Нанджинг, Китай – категория 69кг. и европейски шампион в категория 77 кг. за кадети в гр. Чеханов, Полша. През 2014 година подобрява 11 републикански рекорда.

Второто място зае Бетина Темелкова – състезател по джудо при Спортна академия „Ставен”, сребърен медалист е от младежката олимпиада в Китай – категория 52кг. и от Европейското първенство по джудо в Гърция до 18 години – категория 52кг.

На трета позиция е Мартин Иванов – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен” – бронзов медалист от световното първенство по самбо за мъже – категория 68 кг.

Четвърти е Демир Демирев – състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Стоте войводи”. Той заема 10-място на световното първенство по вдигане на тежести за мъже – категория 77кг.

На пето място е Александър Димитров – състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Стоте войводи”. Той печели 6-то място на европейското първенство за мъже – категория 77кг.

Под номер шест е Илинка Стоянова – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Тя е златен медалист от световното първенство по самбо до 17 години и златна медалистка от европейското първенство по самбо до 18 години – категория 65 кг.

Михаил Георгиев – състезател по борба при Армейски спортен клуб „Борба”, е на седма позиция. Той е класиран на 5-то място на световно първенство за младежи - категория 66 кг.

Осмото място е за Божидар Темелков – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Той е златен медалист от световното първенство по самбо категория 60 кг. до 17 години. Под номер девет се нареди Людмила Крумова – състезател по сумо при Спортна академия „Ставен”. Спортистката е сребърна медалистка от европейското първенство по сумо категория 60 кг. до 18 години.

Десети е Калоян Раднев – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Той е бронзов медалист от европейското първенство по самбо категория 73 кг. до 18 години. За най-добър треньор в община Сливен през 2014 година е определен Пламен Братойчев – треньор по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Сливен” и личен треньор на отличеният за спортист № 1 на 2014 година Божидар Андреев.